Obama snur om kortsiktig gjeldsløsning

USAs president kan likevel være villig til en kortsiktig løsning på hevingen av gjeldstaket, men bare for å gi Kongressen mer tid.

Foto: AP

Det uttalte talsmann for Det hvite hus, Jay Carney, onsdag. To uker før den endelige fristen, tikker klokka for amerikanske politikere som vil unngå at USA misligholder sin gjeld og kanskje kaster verden ut i dyp resesjon.- Vi vil ikke akseptere kortsiktige løsninger knyttet til gjeldstaket uten enighet om en større avtale, sa Carney onsdag.Den eneste muligheten for en kortsiktig heving av gjeldstaket er hvis begge parter kommer til en avtale om langsiktig heving av gjeldstaket, samt en betydelig reduksjon av budsjettunderskuddet. Da kan en kortsiktig løsning være på sin plass for å få nok tid til den lovgivende prosessen, sa Carney.Obama har tidligere sagt at han ikke vil godta en slik kortsiktig løsning.Onsdag kveld kalte USAs president Barack Obama inn til nye møter, både med sine toppallierte i det Demokratiske parti, og senere også med republikanske ledere.Møteinnkallelsen for de republikanske lederne av Representantenes hus kom etter at Huset har forsøkt å utarbeide en annen plan enn Senatets forsøk på å komme til et kompromiss. Obama har lovprist Senatets forsøk. (©NTB)