Olav Chen spår dumping

Ratingbyråene truer med å nedgradere amerikansk statsgjeld. En slik nedgradering kan bety tvangssalg for investorer som livselskaper.

Olav Chen i Storebrand - Foto: Finansavisen

Flere internasjonale ratingbyråer truer med å nedgradere amerikansk statsgjeld hvis politikerne i USA ikke kommer frem til en budsjettløsning.- Norske livselskaper eier amerikansk gjeld for åtte milliarder norske kroner. Blir gjelden nedgradert, vil enkelte selskaper bli tvunget til å dumpe statsobligasjonene, sier Olav Chen, forvalter i Storebrand, til Dagens Næringsliv.Storebrand alene sitter med amerikanske statsobligasjoner for 6,5 milliarder kroner. Mye av dette er investeringsmandater fra kunder som kun vil ha trippel-A-papirer.- Gjeldspapirene er gullet i kjelleren for alle investorer. Skulle USA miste trippel A-ratingen, må vi faktisk dumpe amerikanske statsobligasjoner, sier Chen til DN.