Om 2 måneder ville bombegaten vært stengt

Om bare to måneder ville gaten der bomben gikk av fredag ettermiddag vært stengt.

Eksplosjon eller bombe i Oslo sentrum, Akersgata og Regjeringskvartalet. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix

Statsbygg var i gang med å terrorsikre gaten der bomben gikk av i går, fredag, skriver aftenposten.Ifølge avisen ville gaten vært stengt for all biltrafikk i løpet av kun to måneder.Det var etter USA-tragedien 9. september 2001 at man gjorde en analyse av sikkerheten. Etter planen skulle det settes opp stengsler som man trengte spesiell tillatelse for å komme forbi, men disse var altså ikke på plass da bomben gikk av.- Det ble gjort en analyse av ulike scenarioer og hvilke konsekvenser et terrorangrep kunne få. Levering av kjøretøy med eksplosiver var noe av det vi så på når det gjaldt bygningene i Grubbegata, forteller Christian Holst, avdelingsdirektør i Fornyings- og administrasjonsdepartementet til Aftenposten.