Over 230 skadd i sammenstøt i Kairo

Over 230 mennesker ble skadd i harde sammenstøt mellom tilhengere og motstandere av de militære makthaverne i Egypt lørdag, opplyser sykehuskilder.

Sammenstøtene fant sted i Abbasiya-området i sentrum av den egyptiske hovedstaden, der rundt 10.000 demonstranter samlet seg for å marsjere til forsvarsdepartementet i nærheten.Demonstrantene krever fortgang i den politiske reformprosessen i Egypt, der et militærråd har styrt siden februar da president Hosni Mubarak ble tvunget til å gå etter et folkelig opprør.Ifølge øyenvitner ble det brukt både brannbomber, kniver, økser og slagvåpen under lørdagens sammenstøt, der demonstrantene opprettet brennende barrikader og soldater fra hæren skjøt varselskudd.Soldatene opprettet selv barrikader rundt forsvarsdepartementets bygning, der militærrådet har hatt sitt hovedsete. (©NTB)