Politiet bekrefter at Breivik planla flere terroraksjoner

Politiet bekrefter at Anders Behring Breivik hadde flere terrormål i sikte, men de vil ikke kommentere avisoppslag om at Slottet og Arbeiderpartiets hovedkvarter skal ha vært blant disse målene.

Terror-siktede Anders Behring Breivik fotografert i en politibil på vei fra retten til politihuset mandag 25.7. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen / SCANPIX

VG skriver lørdag at Breivik har opplyst dette i avhør, men politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby valgte å ikke kommentere eventuelt andre mål under en presseorientering lørdag. Men han avviste heller ikke opplysningene.- Vi vil ikke kommentere disse målene, men velger å være generelle. Han har sagt i avhør at han hadde planer om å angripe flere mål, men at han 22. juli valgte å holde seg Regjeringskvartalet og Utøya, sier Kraby.Ifølge VGs politikilder er det symbolikken Slottet har i det norske samfunn, og ikke kongehuset som sådan og personene som oppholder seg på Slottet, som Breivik ønsket å angripe.- Det vi har sagt, er at han har vært interessert også i andre mål. Det er mål som ville være naturlige for en terrorist, sa Kraby.Stabssjef Johan Fredriksen ved Oslo politidistrikt presiserte at en del aktuelle bygninger har vakthold også til vanlig, men at vaktholdet ble styrket umiddelbart etter terroraksjonen i Regjeringskvartalet.Politiet kan foreløpig ikke fastslå med full sikkerhet at Breivik var alene om planlegging og gjennomføring, slik han selv hevder.