Politiet bekrefter at eksplosjon var bombe

Politiets innsatsleder bekrefter at eksplosjonen i regjeringskvartalet i Oslo fredag ettermiddag var en bombe.

Foto: Scanpix

Ekspertene er foreløpig forsiktige med å konkludere med at det dreier seg om en terroraksjon, men regner det likevel som veldig sannsynlig at det er terrorister som står bak.Blodige skadde ble behandlet på gata av forbipasserendeSe en rekke bilder fra Oslo sentrum i bunn av denne artikkelen- Det lå flere døde i gatene, sa TV 2-reporter Finn Ove Hågensen, som var ved eksplosjonsområdet før politiet rakk å sette opp sperringer.- En omkommetEn person er bekreftet omkommet, meldte NRK.TV-bildene fra det som ser ut som angrepets episenter, viste et digert krater i gata og en bil som lå fullstendig utbrent og veltet på siden, som om den var blåst over på siden. Bilen lå på plassen utenfor Høyblokka i regjeringenskvartalet, som statsminister Jens Stoltenberg bruker på vei til jobben hver dag. Hele lobbyområdet i Høyblokka er blåst ut og man kan se rett gjennom underetasjen i bygningen.Glass og bygningsdeler lå spredd utover gata og alle vinduene i Høyblokkas kantine var blåst ut og taket hang i laser.Jo Heldaas, kommunikasjonsrådgiver ved Ullevål sykehus opplyser til NRK at de har tatt imot 7 pasienter. Han kan ikke si noe om tilstanden til dem som er kommet inn.EvakueringerOslo S, Oslo City og Byporten er evakuert. Alle innfartsårer til Oslo er stengt. Også lokalene til Verdens Gang og Norsk Telegrambyrå er evakuert.- Det må ha vært utlendinger som står bak, siden angrepet skjedde etter kl. 15 på en fredag, lød mange observasjoner på Twitter fredag ettermiddag. En nordmann ville visst at det ikke var mange på jobb på dette tidspunktet, sier en melding. (©NTB)