Private slåss om milliardkontrakt for psykiatri i Oslo

Fem bydeler i Oslo vil at private firmaer skal tilby døgnomsorg for 120 voksne personer som er psykisk syke. 35 firmaer kjemper om anbudet, som er verdt 975 millioner kroner.

Foto: HegnarOnline

Sentrumsbydelene Frogner, St. Hanshaugen, Sagene, Grünerløkka og Gamle Oslo går sammen om anbudet. Det er første gang at disse bydelene samarbeider om å få til en slik ordning, skriver NRK.Bydelsdirektør på Grünerløkka, Heidi Larssen, tror ikke at pasientene vil lide overlast ved at anbudet blir satt ut til private aktører.- Våre bydeler har en stor del av personene med ruspsykiatriproblemer i Oslo. Man får trolig bedre tjenester ved å bruke markedet på dette området fordi det er så store variasjoner i denne gruppen, sier hun til NRK.Anbudet er en form for rammeavtale med forhåndsgodkjenning av firmaer, som bydelene kan bruke når de trenger det. Tilbudet kan være aktuelt for blant annet pasienter som skrives ut fra Dikemark.Larssen understreker at hun er trygg på å ende opp med seriøse tilbydere, til tross for at flere av de interesserte aktørene sliter økonomisk og har rot i regnskapene sine.(©NTB)