Protest mot lav lønn på Yunus' fabrikk

Tekstilfabrikken til nobelprisvinner Muhammad Yunus i Bangladesh er stengt etter at de ansatte gikk til aksjon i protest mot lønningene, ifølge politiet.

Nobel fredsprisvinner Muhammad Yunus. Foto: Scanpix

Fabrikken Grameen Knotwear, en av de mange bedriftene fredsprisvinneren fra 2006 har startet i hjemlandet, er stengt etter at 2.000 ansatte tirsdag vandaliserte fabrikklokalene, sier politisjef Sirajul Islam til nyhetsbyrået AFP.De ansatte krever blant annet å få dekket transportkostnadene sine og å ta del i eierskapet i fabrikken, sier Islam. Hendelsen blir nå etterforsket.Fabrikken ligger like nord for hovedstaden Dhaka, og er ett av de såkalte sosiale prosjektene til Yunus i Bangladesh.Disse bedriftene tar sikte på å betale bedre lønn og skape sikrere arbeidsvilkår til de ansatte gjennom å reinvestere inntektene heller enn å utbetale utbytte til eierne.- Vi betaler allerede langt bedre enn det regjeringen har bestemt som minstelønn. Vi er blant de fem beste i landet på goder og lønninger til de ansatte, sier fabrikkens direktør, Ashraful Hasan, ifølge AFP.Protestaksjonen rammer Yunus' fabrikk kun få måneder etter fredsprisvinneren ble sparket fra sin stilling i Grameen Bank, etter anklager om misbruk av blant annet norske bistandsmidler. (©NTB)