Redningspakken gir børsrally i Hellas

Investorene er blitt mindre redd for mislighold og credit default swaps for Hellas, Irland, Italia, Portugal og Spania faller mest av alle fredag. På børsen i Athen er det børsrally.

Den greske statsministeren George Papandreou - AP Photo / Thanassis Stavrakis

Hellas, Irland, Italia, Portugal og Spania topper oversikten fra CMA Datavision over land der credit default swaps faller mest fredag. Og i Hellas er det tilløp til børsrally.CDS ned 34 prosentReaksjonen på den nye redningspakken er positive og credit default swaps for Hellas (premien på å forsikre seg mot tap eller mislighold på gresk statsgjeld) faller nye 12,4 prosent fredag. Fallet fra all-time high tirsdag kveld er da på over 34 prosent.Sannsynligheten for mislighold ligger fremdeles høyt, på 77,6 prosent, men også det er kraftig ned fra all-time high tirsdag på 88,3 prosent.Fallet er tilsvarende stort for de andre gjeldstyngde landene, som Irland, Portugal, Italia og Spania.Alle de landene som i lengre tid har ligget høyt på verstinglisten, topper fredag oversikten fra CMA Datavison med størst fall i credit default swaps.Spania faller også tilbake under Vietnam på oversikten over land med størst sannsynlighet for mislighold, mens Irland faller fra 3. til 4. plass - forbigått av Venezuela.Artikkelen fortsetter under oversiktenMarkit iTraxx SovX WE, som er en indeks for default swaps for 15 europeiske land, faller også videre. Den er nå ned nesten 25 prosent siden starten på uken.På børsene er det også en lettelse å spore, og Bloomberg European 500 stiger for eksempel 0,9 prosent.I Irland og Portugal er oppgangen på 2 prosent og i Hellas er oppgangen på hele 3,7 prosent, mens indeksen med de 20 største og mest likvide aksjene er opp 5 prosent.