Regjeringen vil la 18-åringer få bli bussjåfører

Samferdselsdepartementet gir grønt lys til et prøveprosjekt som lar 18-åringer få bli bussjåfører.

Mange parkerte busser - Foto: Scanpix

Mangel på bussjåfører gjør at veimyndighetene skal prøve ut om 18-åringer egner seg som bussjåfører, skriver Nationen.Ifølge Transportbedriftenes Landsforening er det behov for 1.500-2.000 nye bussjåfører hvert år. Bransjen har tidligere ytret ønske om å senke aldersgrensen for å føre buss fra 21 til 18 år. Dette vil gjøre det enklere å skaffe sjåfører, mener bransjen.Prøveprosjektet som Vegdirektoratet har fått i oppgave av Samferdselsdepartementet, kan derfor sees på som det første skrittet mot å møte bussbransjens ønsker.Målet er at prøveprosjektet settes i gang til høsten, og at det skal tilbys hos alle de elleve videregående skolene som har landslinjer for yrkessjåførutdanning i Norge.I Finland har 18-åringer, på visse vilkår, kunnet kjøre buss siden 2008. I Sverige ble det fra i år av åpnet for at 18-åringer kan kjøre buss. (©NTB)