Renten økte kraftig på spansk auksjon

Spania ble tvunget til å tilby mye høyere renter for å kunne selge sine statsobligasjoner tirsdag. Investorer frykter gjeldsbyrdene i eurosonen.

Spanias statsminister, Jose Luis Rodriguez Zapatero. Foto: REUTERS/Juan Medina (SPAIN) / SCANPIX

Spania solgte 12-måneders statsobligasjoner for rundt 35 milliarder kroner tirsdag. Ved forrige lignende salg, 14. juni, lå renten på obligasjonene på 2,695 prosent.Tirsdag ble Spania tvunget til å tilby en rente på 3,702 prosent. Landet måtte også selge sine 18-månedersobligasjoner med høyere renter enn sist.Begge rentenivåene ligger langt over markedsnivå.Spania, med en økonomi på størrelse med Portugal, Hellas og Irland, har lenge kjempet for å ikke bli gruppert sammen med de tre øvrige, som nå mottar støttehjelp fra EU og IMF.Likevel er investorer bekymret for smitteeffekten av den økonomiske krisen i deler av eurosonen. (©NTB)