Säpo bekrefter jakt på svenske Breivik-koblinger

Svensk politi bekrefter at de etterforsker svenske Facebook-profiler som kan knyttes til terrorsiktede Anders Behring Breiviks firma.

Kunstgjødsel på gården til Anders B. Breivik på Rena - Foto: Scanpix

Vakthavende befal i Det svenske sikkerhetspolitiet (Säpo), Clas Ohlson, opplyser til VG Nett at de får inn mange tips i saken og at alle skal etterforskes.- Profilene kan både være falske og autentiske, men det vet vi ikke ennå. Selv om profilene skulle vise seg å være falske, vil det være interessant å komme i kontakt med personene, sier han.Ohlson vil ikke kommentere om svensk politi har avhørt noen i forbindelse med terroraksjonene i Norge. Han vil heller ikke si noe om hvordan Säpo jobber for å komme i kontakt med personene som står bak Facebook-profilene. Ohlson sier han er usikker på om politiet jobber seg fram mot navngitte personer i denne sammenhengen.Ifølge TV 2 er to navngitte personer blant dem som skal være interessante for politiet. På sin Facebook-profil har en svensk mann oppført at han er meddirektør i den terrorsiktedes selskap, Breivik Geofarm.Mannen lenker til en rekke kjente krigsforbrytere, deriblant den serbiske militslederen Arkan, på sin nettside.