Samme nordmann i Oslo og på Utøya?

Politiet kjenner identiteten til den antatte gjerningsmannen på Utøya. Mannen (32) sitter fredag kveld i avhør med Oslo politidistrikt.

Politiet tror etter det NTB kjenner til at det er samme mann som står bak begge angrepene.De har mistanke om at dette ikke er internasjonal terrorisme, men en lokal variant rettet mot det bestående politiske systemet. Politiet skal være kjent med miljøet mannen er knyttet til.SISTE: Politiet opplyser sent fredag kveld på TV 2 at det er en etnisk nordmann på 32 år som er pågrepet.I følge VG er det Anders Behring Breivik (32) som er pågrepet for bomben i Oslo sentrum, og massedrapene på Utøya.Han skal ha bodd på Skøyen i hele sitt liv, men meldte flytting til Rena på Hedmark for én måned sidenTi personer er bekreftet drept på Utøya, men politisjefen mener tallet trolig vil stige.Siste oppdatering på angrepet i Oslo er at sju er døde, fire er identifisert.PST samarbeider nå med Oslo politidistrikt i etterforskningen av begge hendelsene.- Vi vet ennå ikke hvilke våpen han har brukt, eller om mannen har operert alene om begge hendelsene eller tilhører en gruppe, sier rikspolitimester Sverre Sponheim til NTB.Politiet har fått troverdige tips om en mann i politiuniform i en brun varebil utenfor Høyblokka. De kjenner identiteten til vedkommende, men vil ikke si noe om alder, nasjonalitet eller andre kjennetegn.Pågripelsen gir ingen konsekvenser for politiets beredskap.- Det vil overhodet ikke føre til noen nedtrapping i beredskapen, sier Sponheim.Politiet vil komme tilbake til om den pågrepne kan ha handlet alene, eller sammen med andre.