Sjokk og sorg på Oslo Børs denne uken

Oslo Børs har vært preget av sjokk, sorg, nervøsitet og manglende interesse for aksjer. Haldelsvolumet denne uken var 27 prosent lavere enn samme uke i fjor.

Adm. dir i SEB Norge, William Paus. Foto: Jacob Trumpy, Finansavisen.

- Det har vært særdeles lite aktivitet denne uken. De fleste er nok opptatt av helt andre ting enn aksjehandel i dagens situasjon, sier administrerende direktør William Paus i SEB Norge til Dagens Næringsliv.Sammen med den uavklarte gjeldssituasjonen i USA, har bombingen av regjeringskvartalet og drapene på Utøya lagt en demper på nordmenns interesse for aksjehandel.- selv om handelsvolumet har vært lavt har det på ingen måte vært en stille uke, sier Nordea-strateg Erik Roland som i likhet med Paus ser terrorangrepene som en viktig forklaring på at det har vært oppsiktsvekkende lav aktivitet på Oslo Børs denne uken.