Sjokkskadde virret rundt

Bygninger i et stort område i sentrum ble rammet av trykkbølgen fra eksplosjonen i Regjeringskvartalet. Se bildekarusell av skadene i Oslo sentrum.

Eksplosjon eller bombe i Oslo sentrum, Akersgata og Regjeringskvartalet. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix

Vindusrekker i VG-bygget og byggene lenger nede i Akersgata ble blåst ut og drønnet fra eksplosjonen rystet bygningene. Mange personer lå blødende i gata utenfor, mange åpenbart truffet av glassplinter som falt fra de ødelagte vinduene.Se flere bilder fra ødeleggelsene i Oslo sentrum nederst i artikkelenEn kvinne lå utenfor Finansdepartementet og fikk akutthjelp av forbipasserende inntil ambulanse kom til. Mer og mindre sjokkskade personer virret omkring i gatene.Det tok fem-ti minutter før den første ambulansen viser. Det var umulig å nærme seg Regjeringskvartalet, der røyk veltet ut av ødelagte vinduer. (©NTB)