Slik ble Anders Behring Breivik pågrepet

Da beredskapstroppen nærmet seg Anders Behring Breivik før pågripelsen på Utøya, sto Breivik med hendene høyt over hodet.

Utøya Tyrifjorden i Hole kommune i Buskerud. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Våpnene lå 15 meter bak ham. Det fortalte innsatsleder Håvard Gåsbakk i Nordre Buskerud politidistrikt under en pressekonferanse i Hønefoss onsdag ettermiddag.Da han, en politimann fra Nordre Buskerud og åtte mann fra beredskapstroppen Delta kom i land på Utøya, hørte de skyting fra sørspissen av øya. De løp de omkring 300 meterne mot der de trodde gjerningsmannen befant seg.- Vi roper at vi er bevæpnet politi for å få oppmerksomheten mot oss. Vi tar oss gjennom tett kratt, så det er vanskelig å få oversikt. Men etter hvert kommer vi over i skogsterreng, og brått foran oss står gjerningsmannen med hendene hevet høyt over hodet. Han blir pågrepet på vanlig måte. Våpenet lå 15 meter bak gjerningsmannen, sa innsatsleder Håvard Gåsbakk. (©NTB)