Statsbygg har skaffet midlertidige kontorer

Allerede fredag kveld holdt Statsbygg sitt første krisemøte for å drøfte hvordan nærmere to tusen statsansatte skal skaffes en midlertidig kontorplass etter bombeangrepet.

Foto: Scanpix

- Vi føler at vi har situasjonen under kontroll, det er allerede klarlagt at vi kan få rask tilgang til et stort antall kontorlokaler, sier direktør for strategi og utvikling i Statsbygg, May Balkøy, til NTB.Hun bekrefter at det allerede er utarbeidet en konkret plan for hvor folk kan arbeide etter at flere regjeringsbygg er sterkt skadet, men legger til at det er fornyingsdepartementet som tar den endelige avgjørelsen.Venter på politiet- Politiet har ennå ikke frigitt regjeringskvartalet. Etterforskningen pågår for fullt og vi kan bare vente på at området skal bli åpnet for oss, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Rygh i Statsbygg til NTB. Hun sier Statsbygg ligger i startgropen for å komme seg inn og vurdere skadene.Direktør Balkøy sier de kontorlokalene som arbeidsgruppen i Statsbygg allerede har kartlagt og som vil være tilgjengelig dersom det er behov for det, befinner seg innenfor Oslo kommunes grenser.Hun frykter ikke for at det skal oppstå problemer med de midlertidige løsningene, men den varige løsningen i det ødelagte regjeringskvartalet kan ikke Balkøy uttale seg om.På direkte spørsmål om det vil ta uker eller måneder før folk kan flytte inn igjen, sier direktør Njaa Rygh at det er umulig å svare på.- Det eneste som er sikkert er at Statsbygg er beredt til å jobbe så raskt som overhodet mulig bare politiet frigir området, sier hun. (©NTB)