Svenske journalister fikk forlenget varetekt i Etiopia

De to svenske journalistene som er pågrepet i Etiopia, må sitte i varetekt enda lengre. Neste rettsmøte er satt til 17. august.

Dommer i rettssal - Foto: iStockphoto

Frilansjournalistene Johan Persson og Martin Schibbye har sittet i varetekt siden de ble anholdt i byen Jijiga i Etiopia, etter at de hadde tatt seg over grensen til landet i selskap med bevæpnede opprørere. Onsdag møtte de to journalistene til et nytt rettsmøte.- Varetektsfengslingen av dem ble forlenget, sa pressesjef ved svensk UD, Anders Jörle.Svenske myndigheter ble ikke opplyst om det første rettsmøtet 6. juli før en uke etterpå. I onsdagens rettsmøte ble journalistene bistått av personell fra den svenske ambassaden.- De fremholder at de ikke har gjort noe kriminelt og at de ikke har deltatt i noen kamphandlinger. De var der som journalister for å gjøre journalistisk arbeid, sa Jörle.Han påpekte at det ennå ikke er tatt ut tiltale mot journalistene og at etterforskningen fortsatt pågår. Jörle sa også at de to mennene har det bra etter omstendighetene og behandles ordentlig.- Men det er klart, det er ikke moro å sitte der, la han til. (©NTB)