Terrorekspert tror al-Qaida står bak

Det er sannsynligvis al-Qaida som står bak terrorangrepet i Oslo, mener den svenske terroreksperten Magnus Ranstorp.

Foto: Scanpix

Terroreksperten begrunner sin antakelse med at personer med tilknytning til al-Qaida tidligere er blitt avslørt i Norge, og med at Norge deltar i NATO-operasjoner i muslimske land. I tillegg har publisering av karikaturtegninger av profeten Muhammed opprørt norske muslimer, påpeker Magnus Ranstorp.Angrepets omfang tyder også på at al-Qaida står bak, mener han.Trusselbildet er sterkt forhøyet i hele Skandinavia, og spesielt i Danmark, fastslår terroreksperten.- Det kunne like godt skjedd i Danmark. Det blinker rødt i Danmark hele tida. Det er ikke for å skremme, men omfanget av terrortrusselen i Danmark er svært høy.Norsk politi hadde torsdag kveld ikke sagt noe om hvem som kunne stå bak bombeeksplosjonen. (©NTB)