Terrorsiktet trodde han ble spanet på

Terrorsiktede Anders Behring Breivik trodde han fikk besøk av en sivil politispaner på gården der han produserte bomben som ble benyttet i regjeringskvartalet.

Gården til Anders Behring Breivik i Åsta i Åmot Øst i Hedmark. Foto: Jo E. Brenden / Scanpix

2. juni i år fikk 32-åringen besøk av en for ham ukjent mann som fotograferte gården han leide på Åsta ved Rena i Hedmark.- Han var rundt 50-60 år og sa at han var turist og ønsket å ta landskapsbilder. Oppførselen hans og kroppsspråket indikerte at han løy, skriver Behring Breivik i sitt såkalte manifest.- Instinktene mine fortalte meg at han var politimann. Jeg bød ham på kaffe og foreslo at han skulle gå ned til elvebredden siden det var det beste stedet å ta bilder fra. Jeg la merke til at han fortsatte å ta bilder av gården, skriver han videre.Behring Breivik forsto mannen dit hen at han var interessert i gården i forbindelse med at det for noen år siden ble avslørt marihuanadyrking der.- Jeg fortalte han at noen hadde drevet marihuanadyrking her for noen år tilbake. Han virket overrasket, selv om han trolig alt visste det, skriver han videre.Besøket av den antatte politispaneren bekymret Behring Breivik noen dager, men han fortsatte ufortrødent med å forberede bomben han skulle sprenge i Oslo og massakren på Utøya.Politiet har tidligere opplyst at Behring Breivik var ukjent for dem.Politiets sikkerhetstjeneste har til nå ikke ønsket å kommentere saken, men både Dagbladet og VG siterer PST-kilder som sier at han var ukjent for dem, selv om de mener å ha god oversikt over de høyreekstreme miljøene i Norge. (©NTB)