Tidligere CIA-topp anmeldt for drap i Pakistan

Etterlatte etter sivile ofre for amerikanske droneangrep i Pakistan har anmeldt den tidligere CIA-toppen John A. Rizzo for drap.

Ubemannet Predator-drone tilhørende USA - Foto: AP

Advokater i Storbritannia og Pakistan krever nå på vegne av de etterlatte at USA pågriper Rizzo, som godkjente droneangrepene.- Vi har levert en anmeldelse og et ønske om at det utstedes en internasjonal arrestordre på John A. Rizzo, en CIA-tjenestemann, for drap på sivile, sier Mirza Shahzad Akbar.Han representerer en pakistansk familie som har mistet slektninger i et såkalt droneangrep, bombeangrep utført av førerløse fly.ArrestordreI anmeldelsen oppfordres Interpol og USAs myndigheter til å utstede en arrestordre på Rizzo, som jobbet i den amerikanske etterretningsorganisasjonen fram til i fjor.Anklagene mot den tidligere jussdirektøren går ut på at han siden 2004 hver måned godkjente lister over personer som skulle likvideres med amerikanske droner i Pakistan.Rizzo har tidligere innrømmet å ha godkjent lister over mål for angrepene, som ble utført med Predator-droner og var rettet mot Taliban og al-Qaida i grenseområdene mellom Afghanistan og Pakistan.- Det er i bunn og grunn en dødsliste. Predatoren er det valgte våpenet, men det kan også være noen som setter en kule i hodet ditt, sa Rizzo i et intervju med magasinet Newsweek i februar i år