Toll på roser fjernes

Toll på roser fjernes i en uke på grunn av stor etterspørsel.

Foto: Scanpix

På anmodning av blomsterhandlere i Norge har Statens landbruksforvaltning bestemt å fjerne tollsatsen på roser fra hele verden. Dette gjelder i perioden 26. juli til 2. august.Årsaken er det spesielle situasjonen som har oppstått i landet, og den ekstreme etterspørselen etter roser, forteller Sigrun Pettersborg, seniorrådgiver i Statens landbruksforvaltning til Fædrelandsvennen.Roser fra norske produsenter og import fra tollfrie soner er ikke nok til å dekke etterspørselen.- Norske produsenter klarer å levere opptil 150.000 roser i uken. Etterspørselen er nå mye større enn dette. Bransjen har opplevd enkeltbestillinger på 80.000 roser, sier Pettersborg.Tollen på importerte roser er normalt på 249 prosent av en roses verdi. Tollsatsen er satt for å beskytte norskproduserte roser. (©NTB)