Trond Giske møter REC-kommuner

Næringsminister Trond Giske møter kommuner rammet av situasjonen i REC.

Trond Giske - Foto: Scanpix

Solcelleindustrien i Norge opplever for tiden en utfordrende markedssituasjon blant annet på grunn av økt konkurranse fra utenlandske leverandører. Dette har ført til permitteringer i RECs fabrikker i kommunene Porsgrunn, Narvik og Meløy.- Permitteringene rammer ikke bare bedriften, men også underleverandører og lokalsamfunnet rundt. Permitteringene i REC er midlertidige og vi vil følge situasjonen nøye, sier statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet Rikke Lind i en melding.- Regjeringen er opptatt av den usikkerheten dette skaper. Næringsministeren har invitert ordførerne i de berørte kommunene til et møte i august for å drøfte situasjonen, avslutter statssekretæren.