Turister sjokkerte over terroren

Turistene som la turen til Sommer-Oslo i helgen er forferdet over terrorhendelsene i trygge Norge. - Sånt skal ikke skje her, dere deler jo ut fredsprisen, sier italienske Lisa Pellizzari.

Turister utenfor Oslo rådhus der flaggene er på halv stang etter fredagens tragiske hendelser. Foto: Berit Roald / Scanpix

Men på tross av at Oslos gater var betydelig mer øde enn en vanlig julilørdag, gikk mange organiserte turer og sightseeingbusser fram og tilbake i Oslo sentrum lørdag formiddag. Hotellene melder om en del avbestillinger, men ingen stor turistflukt.Alle turistene NTB snakket med, var forferdet over hendelsene, men lot ikke det være til hinder for få med seg byens severdigheter. Pellizzari er en del av et følge på 15 som ankom Oslo i timene før og etter angrepene i Oslo og på Utøya.- Det er trist, og byen er ganske død i dag. Jeg trodde dette var verdens tryggeste sted og hadde ikke forventet noe som dette, sier en av de andre i følget NTB prater med.Lisa Pellizzari forteller også at to av deres venner rundt ti minutter etter eksplosjonen i Oslo ble frastjålet bag og penger av en tyv som utnyttet kaoset som oppsto. Men på tross av de tøffe opplevelsene, fortsetter de sin tur i Norge.- Vi har booket oss inn flere steder i Norge. Vi håper Nobels Fredssenter er åpent i dag, og så skal vi videre til fjordene på Vestlandet, sier hun. (©NTB)