Tyskland tilbyr libyske opprørere gigantlån

Tyskland tilbyr det libyske opprørsrådet et lån på opptil 100 millioner euro, tilsvarende 778 millioner kroner.

- Vi har bestemt oss for umiddelbart å gjøre midler tilgjengelige for det libyske overgangsrådet til sivile og humanitære formål, sier Tysklands utenriksminister Guido Westerwelle.Ifølge ham mangler opprørerne midler til nødvendig infrastruktur så vel som til matvarer og legemidler.Betydelige midler står fryst på tyske kontoer som en konsekvens av internasjonale sanksjoner mot Libyas leder Muammar Gaddafi og hans krets, påpeker Westerwelle. Disse pengene tilhører det libyske folk, mener han.- Men per i dag kan de ikke brukes. Det er derfor vi har valgt å gi overgangsrådet 100 millioner euro i kreditt.Opprørerne i det såkalte overgangsrådet har lovet å tilbakebetale pengene så snart midlene på Gaddafis fryste kontoer frigjøres for dem. (©NTB)