USA har hatt Gaddafi-møter

Amerikanske tjenestemenn har hatt samtaler med representanter for Libyas leder Muammar Gaddafi.

Libyas president Gaddafi - Foto: Scanpix

- Under møtet med representanter for regimet ble det gitt klar beskjed om at den eneste løsningen er at Gaddafi trer tilbake. Det var ikke snakk om forhandlinger. Det var snakk om å overlevere en beskjed, opplyser en anonym kilde i utenriksdepartementet i Washington.Møtet, som betegnes som et engangstilfelle, fant sted etter at USA og andre vestlige land fredag anerkjente opprørernes nasjonale overgangsråd (TCN) som Libyas legitime regjering.En talsmann for Gaddafi-regimet opplyser til CNN at møtet med amerikanske utsendinger fant sted i Tunisia lørdag.Oberst Muammar Gaddafi, som har styrt Libya med hard hånd i over 40 år, sitter etter fire måneder med NATO-bombardement fortsatt med makten i Tripoli.Regimet har gjentatte ganger invitert til forhandlinger, både med opprørerne og med omverdenen, noe USA hittil har avvist.Representanter for Gaddafi hadde i forrige uke samtaler med flere NATO-land, men Frankrikes utenriksminister Alain Juppé understreket at det ikke var snakk om forhandlinger. (©NTB)