USA: Irak er mindre trygt enn for et år siden

Få måneder før amerikanske styrker trekker seg ut av Irak, advarer en amerikansk tilsynsmyndighet om at landet er et mindre trygt sted enn for ett år siden.

Foto: Scanpix

Rapporten fra USAs tilsynsmyndighet for gjenoppbyggingen av Irak (SIGIR) ble lansert lørdag. Den står i sterk kontrast til det mer optimistiske synet som offiserer i det amerikanske forsvaret ofte fronter.Mens flere offiserer lenge har hevdet at irakiske sikkerhetsstyrker vil kunne opprettholde sikkerheten i landet når amerikanske styrker trekker seg ut, sier SIGIR at sikkerhetssituasjonen i Irak blir stadig mer usikker.- Irak er fortsatt et utrolig farlig sted å jobbe. Etter mitt syn er det mindre trygt enn for 12 måneder siden, sa Stuart Bowen, som står bak rapporten.Bowen vektla at juni i år har vært den dødeligste måneden for amerikanske styrker i Irak siden april 2009, og at de siste tre månedene er den perioden hvor flest høytstående offiserer i Irak har blitt drept siden SIGIR startet å telle dette.Verken det amerikanske forsvaret eller landets ambassade i Irak har kommentert rapporten så langt.