USA: Prishopp på olje sendte energiaksjene opp

Det var ikke de store utslagene på Wall Street tirsdag. Energisektoren utmerket seg positivt på stigende oljepriser.

Foto: Finansavisen
Politikk

Wall Street har lagt bak seg en tirsdag uten de helt store utslagene. Mandag holdt børsene i USA stengt. Dow Jones endte ned 0,1 prosent til 12.569,87 etter en svak sluttspurt, mens den bredere S&P 500-indeksen falt 0,1 prosent til 1.337,88. Teknologitunge Nasdaq kunne derimot vise til en oppgang på 0,4 prosent til 2.825,77.Energisektoren steg som følge av et løft i oljeprisen. Råoljeprisen var opp 2,1 prosent til 96,89 dollar i New Yok i kveld. Prisen er dermed på det høyeste nivået på¨tre uker. Nordsjø-olje stiger 1,9 prosent til 113,45 dollar fatet.På den negative siden merker vi oss at Moody's Investors Service har tatt fra Portugal sin "investment-grade" kredittrating.Ordreinngangen til amerikansk industri økte med 0,7 prosent i mai. Det var på forhånd ventet en økning på 1 prosent. I april opplevde de en nedgang på 0,9 prosent, melder Bloomberg.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.

Nyheter
Børs