Utfordrer puster Obama i nakken

Barack Obama har mistet sitt forsprang på republikanernes frontkandidat foran presidentvalget neste år, viser en ny meningsmåling.

President Barack Obama - Foto: Scanpix

Obama får oppslutning fra 45 prosent av de spurte i målingen som er utført av Public Policy Polling, men det samme får republikaneren Mitt Romney.46 prosent av de spurte mener at Obama gjør en god jobb som president, mens 48 prosent mener at han gjør en dårlig jobb i Det hvite hus, viser målingen.En arbeidsledighet på 9,2 prosent og Obamas langvarige krangel med Kongressen om å heve taket for statsgjelden, får noe av skylden for misnøyen.I en måling utført for NBC News og Wall Street Journal tidligere i uka, sa 48 prosent av de spurte at de ville stemme på Obama i presidentvalget i november neste år. 41 prosent sa at de ville stemme på Romney.Også i juli 2010 lå Obama og Romney jevnt på en måling utført av Public Policy Polling, men presidenten gjenvant deretter forspranget. (©NTB)