Fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud (Ap) varsler at hele Regjeringskvartalet må redesignes og relokaliseres på nytt.- I det gamle regjeringskvartalet er det bare R5 det vil være mulig å flytte inn i. Høyblokkens skjebne er helt uavklart. Blokken er ikke frigitt fra politiet, og dermed får man ikke gjort de vurderinger som må til for å kunne ta stilling til om man skal starte på nytt eller rehabilitere, sa Aasrud til NTB mandag.Arkitekt og tidligere kunsthøgskolerektor Peter Butenschøn betegner høyblokka som etterkrigshistoriens viktigste politiske monument og sier den ikke må rives.- Den er et monument hele sosialdemokratiet, folkestyret og demokratiet. Man kan ikke håndtere dette som om det var en vanlig bygning, sier han til NRK.Statsbygg har sluppet inn på området rundt Regjeringskvartalet, for å foreta opprydning og se over skadene på byggene, men kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Rygh vil ikke si noe om når eventuelle byggeplaner avgjøres.Departementene trenger 2.000 nye kontorplasser i sentrum av Oslo etter bombeattentatet fredag.Så langt har Statsbygg fått inn en liste på 6.000 mulige kontorplasser. Rygh vil ikke si hvilke adresser som ses på som mest aktuelle. Oslo S Utvikling har varslet at de har ledige 15.000 kvadratmeter store lokaler i Vismabygget i Bjørvika.Tirsdag ble det kjent at Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og hans kontor flytter midlertidig til Forsvarsdepartementets lokaler ved Akershus festning.(©NTB)