Vil dele opp Murdochs imperium

Labour-leder Ed Miliband mener Rupert Murdochs britiske medieimperium bør oppløses for å unngå maktmisbruk.

Labour-leder Ed Milliband. Foto: AP

Bakgrunnen for utspillet er avsløringen av at den nå nedlagte Murdoch-avisa News of the World har avlyttet og hacket telefonene til en lang rekke personer.I et intervju med avisa The Observer peker Miliband på at Murdoch kontrollerer 20 prosent av det britiske avismarkedet. I tillegg eier hans selskap News Corp 39 prosent av aksjene i TV-giganten BSkyB.- Jeg mener dette er usunt siden en slik mengde makt i hendene på én person åpenbart har ført til maktmisbruk i organisasjonen hans, sier Miliband.Han mener Murdoch representerer en form for maktkonsentrasjon som er farlig, dersom målet er å unngå misbruk av makt.Labour-lederen mener det må innføres nye regler som begrenser enkeltpersoners eierandeler i mediebedrifter i Storbritannia.I kjølvannet av avlyttingsskandalen er både politikere og britisk politi blitt kritisert for å ha hatt for tette bånd til Murdoch.Mediemogulen ønsket inntil nylig å sikre seg en større andel av BSkyB, men han har nå trukket budet på selskapet. (©NTB)