Ville selge fjell, tok til fornuft

Østerrike så sitt snitt i å tjene penger til statskassen ved å selge fjell - nå er imidlertid planene lagt på is etter klager fra landets innbyggere.

Foto: HegnarOnline

Det statlige østerrikske eiendomsselskapet Bundesimmobiliengesellschaft(BIG) la ut to fjelltopper i Alpene for salg, under beskrivelsen "de fineste utsiktspunktene i traktene", og over 20 interessenter meldte seg, skriver VGDet falt ikke i god jord hos resten av landets innbyggere og politikere, som mente det var en ren skandale at man skulle vurdere å selge naturskatter for å spe på statskassen.- Denne ideen må noen ha fått over en schnaps, sier Günther Platter, statsminister i delstaten Tirol, ifølge Wien-avisen Die Presse.Nå har departementet i Wien satt ned foten, og de to fjelltoppene er midlertidig tatt av markedet.