Yielden på italienske 10-års obligasjoner i taket

Yielden på italienske 10-års obligasjoner i taket steg til det høyeste nivået på 11 år, samtidig som landet solgte nesten 8 milliarder euro i obligasjoner torsdag.

Italias flagg

Italienske lånekostnader steg torsdag samtidig, når landets 10 års yield steg til det høyeste på 11 år. Samtidig solgte Italia nesten 8 milliarder euro i obligasjoner, melder reuters.10-års BTP yield steg til 5,77 prosent.- Dette er ikke holdbare nivåer for yielden i det langte løp, sa obligasjonsstrateg Marc Oswald i Monument Securities i London.Til tross for at man nylig kom til enighet rundt en krisepakke til Hellas, eksisterer det fortsatt uro i markedet knyttet opp mot Italia og smitteeffekten.Med en gjeldsbyrde på 120 prosent av landets BNP, blodfattig vekst og en skjør regjeringe, er Italia sett på som et land som er sårbar for smitte, melder nyhetsbyrået.