230 har meldt seg som fornærmede i Oslo

230 personer har meldt seg som fornærmet etter terrorangrepet i Regjeringskvartalet i Oslo 22. juli.

Pål-Fredrik Hjort Kraby. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
Politikk

Fredag klokken 16 stenger Oslo politidistrikt fornærmedetelefonen, hvor personer som var i umiddelbar nærhet av bomben eller som mener de er fornærmet i saken, kan melde seg etter eksplosjonen.- Per onsdag 17. august har vi hatt 230 registreringer. Etter at folk har ringt inn, gitt sin kontaktadresse og fortalt hvor de befant seg når det smalt, vil vi foreta en vurdering av hvem som vil få status som fornærmede, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til Dagsavisen.Oslo politidistrikt samarbeider med Oslo tingrett med oppnevnelse av bistandsadvokat til de fornærmede.- Det er et omfattende arbeid. Vi vil fange opp flest mulig. De som har stått nært opp til eksplosjonen og i bygninger som har vært i nærhet til faren, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby.Han opplyser at politiet vil foreta en nærmere vurdering senere fredag om fristen for å melde seg kan forlenges. (©NTB)