Problemene med statsgjelden i Eurosonen - altså de landene som bruker EUs felles valuta euroen - er ikke løst. Samtidig vokser frykten for at USAs økonomi skal bli rammet av nye nedgangstider, ble det sagt lørdag.- Vi er ikke engang i nærheten av slutten på uroen, sier den amerikanske markedsstrategen Mike Gibbs til nyhetsbyrået Reuters. - Men hvis det skjer en større bedring i situasjonen i Europa, kan investorene bli oppmuntret, tilføyer han.I uken som gikk advarte den amerikanske investeringsbanken Morgan Stanley om at både USA og Europa er farlig nær en resesjon. Dette er et teknisk uttrykk som betyr at samlet verdi av de produserte varene og tjenestene synker i to eller flere kvartaler på rad.Storbanken JP Morgan Chase har fulgt andre banker og redusert sitt anslag for den økonomiske veksten i USA. Tidligere lød spådommen for fjerde kvartal i år på 2,5 prosent, nå er den satt ned til 1,0 prosent.Økende etterspørsel presset før helgen gullprisen opp til en ny rekord på 1.880 dollar per unse (31,1 gram). Gull regnes tradisjonelt som en sikker investering i urolige økonomiske tider, og prisøkningen avspeiler nervøsiteten i markedene.Bekymring for den økonomiske utviklingen i USA svekker også tilliten til dollaren. Kursen på den amerikanske valutaen sank i løpet av uken til 75,95 mot japanske yen, det laveste nivået siden 1945.Markedsaktørene venter nå spent på hva USAs sentralbanksjef Ben Bernanke har å si. Bernanke ventes å kommentere situasjonen på årsmøtet i sentralbanken Federal Reserve i Jackson Hole i delstaten Wyoming fredag. (©NTB)