Ap over 40 prosent i ny måling

Arbeiderpartiet får sin høyeste oppslutning på tolv år i TV 2s partimåling. Partiet ville gjort sitt beste valg på 25 år om det var stortingsvalg 1. august.

Fasaden av Stortinget i Oslo - Foto: Scanpix
Politikk

Arbeiderpartiet får 40,5 prosent av velgerne i den første ordinære valgmålingen TNS Gallup har laget for TV 2 etter terrorangrepene.Siden stortingsmålingen forrige måned har partiet gått fram med 9,2 prosentpoeng. Når de samme velgerne blir spurt om hva de vil stemme ved kommunevalg, står ikke Arbeiderpartiet like sterkt, men mye tyder på at det vil gjøre sitt beste kommunevalg siden 1987.Rødgrønt flertallHøyre faller 6,4 prosent og får en oppslutning på 22 prosent. Fremskrittspartiet har støtte fra 16,5 prosent av de spurte, ned 0,7 prosentpoeng fra forrige måling. Sosialistisk Venstreparti faller 1,4 prosentpoeng til 4,8. Senterpartiet får 5 prosent, en framgang på 0,8. Venstre er på sperregrensen med 4 prosent, tilbake 0,1, mens Kristelig Folkeparti faller under med sine 3,9 prosent, ned 0,9 siden forrige måling.Om denne målingen var resultatet av et stortingsvalg, ville de tre regjeringspartiene hatt flertall på Stortinget med 90 mandater, fire flere enn i dag. Høyresiden ville fått 78 mandater, mens Rødt ville fått én plass på tinget.