Bare fire politifolk på vakt da bomben smalt

Ved Sentrum politistasjon i Oslo skal det bare ha vært fire politifolk på vakt da terrorbomben rammet Regjeringskvartalet.

Foto: Scanpix
Politikk

Sentrum politistasjon har ansvar for hele Oslo sentrum, ambassadene og Regjeringskvartalet.- To av tjenestemennene var avgitt til tjeneste ved eskorten, altså var det to igjen, sier en anonym politimann til Aftenposten.- Det var en meget tynn bemanning den ettermiddagen, bekrefter lederen av Oslo Politiforening, Sigve Bolstad.Flere politifolk kom imidlertid raskt til da de hørte eksplosjonen, noen fra andre politistasjoner i Oslo og andre hjemmefra.Totalt er det 2.300 ansatte i Oslo politidistrikt, der Sentrum er en av fem politistasjoner.Stasjonssjefen ved Sentrum politistasjon, Bjørn Åge Hansen, vil ikke opplyse hvor mange som var på vakt ved stasjonen den skjebnesvangre ettermiddagen 22. juli. (©NTB)