Breiviks store forbilde skal avhøres

Den britiske høyreekstremisten Paul Ray skal onsdag avhøres av norsk politi i forbindelse med terrorsaken, opplyser politiet.

Nærings- og handelsminister Trond Giskes kontor i sjette etasje i R4 i Regjeringskvartalet var blant lokalene som ble sterkt ramponert av bombeeksplosjonen fredag 22. juli. Foto: Nærings- og handelsdepartementet / Scanpix . Nærings- og handelsdepartementet
Politikk
Mannen skal angivelig være den terrorsiktede Anders Behring Breiviks store forbilde, og i sitt manifest hevder Breivik at de to grunnla organisasjonen Tempelridderne sammen, noe Ray har avvist er korrekt.- Det stemmer at Paul Ray har tatt kontakt med Oslo politidistrikt, og at han skal avhøres i forbindelse med terrorsaken onsdag, sier kommunikasjonsrådgiver Roar Hanssen i Oslo politidistrikt til NTB.Hanssen ønsker ikke å si nærmere om hvor og når avhøret skal finne sted.Den 35 år gamle briten som for tiden er bosatt på Malta, sa til Dagbladet forrige uke at han ville reise til Norge for å renvaske seg.Ray har benektet ethvert kjennskap til Breivik og hevder at han tar avstand fra terrorhandlingene, samtidig som han har sagt at Breivik «ikke er den eneste som tenker slik».