Chávez, som har vært blant Gaddafis få venner i verden etter at det folkelige opprøret mot ham startet, anklager USA for å ha startet krigen i Libya og beskylder vestlige land for å ha krenket folkeretten ved å støtte opprørerne.På et møte som ble overført direkte på statlig TV tirsdag hevdet han at USA bomber landet, plyndrer det og stikker av med valutareservene og oljen.- De innfører en ny regjering som vi ikke anerkjenner. Vi anerkjenner bare én regjering, og det er Muammar Gaddafis. Det fins ingen annen regjering, sa Chávez.Hittil har over 30 land anerkjent Det nasjonale overgangsrådet NTC som Libyas lovlige regjering, men Chávez nekter selv etter at opprørerne har tatt kontroll over Gaddafis hovedkvarter, og ingen aner hvor Gaddafi befinner seg.I forrige uke fordømte Chávez sammen med Irans president Mahmoud Ahmadinejad det de to kalte imperialistisk aggresjon mot Libya.Etter at Gaddafi falt, var imidlertid Ahmadinejad raskt ute med å tilby sin støtte til opprørsrådet.I mars la Chávez fram en vag fredsplan for Libya, men den fikk ikke større støtte fra noen kant. Flere medier antyder at Gaddafi kan søke asyl i Venezuela, men en slik mulighet ble ikke nevnt av Chávez tirsdag. (©NTB)