Lydloggene viser at massemorderen Anders Behring Breivik på den skjebnesvangre dagen 22. juli to ganger kom fram til nødtelefonen for å varsle at han hadde «utført oppdraget» og var villig til å overgi seg.De øvrige åtte samtalene han sier han ringte, er ikke registrert noe sted.
- Kommandør i Knights Templar EuropeNei ble ja
Til operasjonssentralen i Søndre Buskerud sier han at han er kommandør i Knights Templar Europe, og han legger til at dette er den antikommunistiske og norske motstandsbevegelsen mot islamisering av Europa og mot islamisering av Norge.Svaret han får er et spørrende ja.Men Behring gir seg ikke og forteller at «vi har nettopp utført en operasjon på vegne av Knights Templar». Igjen er svaret et nølende ja, som ender med at operatøren og Behring blir enige om at han skal bli satt i kontakt med Delta for å overgi seg.Samtalen slutter med at Behring sier: «Kjempefint, hei.»Kort tid etter ble han pågrepet.Avgjørelsen om å offentliggjøre loggene kom etter at bistandsadvokatene ba Oslo tingrett vurdere det at politiet først ikke ville gi innsyn i materialet.- Tilsvaret fra politiet kom onsdag kveld, og der står det at de gir innsyn. De har tatt poenget om informasjonsbehov og sett at begrunnelsen de ga ikke holdt, juridisk sett, opplyste bistandsadvokat John Christian Elden til NTB onsdag. (©NTB)