Dette vil påvirke Oslo Børs torsdag

Wall Street trosset svake makrotall og steg onsdag kveld og børsene i Asia stiger moderat torsdag morgen. Se hva som vil påvirke Oslo Børs i dag.

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Politikk

Skuffende ISM-indeks, lavere industriordre og ADP-tall som viste moderat vekst skuffet flere markeder enn det amerikanske onsdag.Oslo Børs, som holdt seg i rødt helt fra morgentimene onsdag, falt hele 1,98 prosent til 394,42 onsdag ettermiddag.Det ble omsatt aksjer og verdipapirer for 5,53 milliarder kroner.Nye oljelagertall viste mer olje på lager og Statoil falt 2,51 prosent til 128 kroner. Les hele børskommentaren.USA trosset tall og endte opp Svake økonomiske makrotall fikk Wall Street til å se rødt like etter børsåpning onsdag. Likevel snudde børsene opp før stengetid.Dow Jones steg 0,25 prosent til 11.896,44, mens teknologitunge Nasdaq sluttet opp 0,89 prosent til 2.693,07. Det var særlig teknologisektoren med Research In Motion som ledet an, med en oppgang på 4,9 prosent etter at det ble klart at selskapet presenterte en serie smarttelefoner som kan konkurrere med iPhone.S&P 500 som falt til ny årsverste karret seg også i pluss, innen børsdagen var omme. Indeksen steg til 1.260,34, opp 0,50 prosent.Se hvordan det gikk med de norske aksjene i USA og CanadaJapan-børsene opp på tiltak Børsene i Asia-regionen hever seg noe torsdag. Japan stiger for kun andre gang på sju forsøk etter dramatiske krisetiltak.Samleindeksen MSCI Asia Pacific sliter imidlertid med å finne en retning torsdag, og har flakket mellom pluss og minus hele handelsdagen.Oppgangen for regionen og spesielt for Japan sin del kommer etter at myndighetene i sistnevnte land har grepet inn for å dempe trykket på yen, som har vært usedvanlig sterk den siste tiden.- Etter at Sveits kuttet sin rente så å si til null i går måtte sentralbanken i Japan foreta seg noe. Effekten man nå ser blir nok likevel midlertidig og relativt kort. Man har tidligere erfart at virkningene av slike tiltak ikke varer så alt for lenge. Investorer må fremdeles være lystne på å kjøpe yen på et lavt nivå, uttaler Lee Wai Tuck hos Forecast Pte til Bloomberg.Nikkei 225 er opp 0,72 prosent til 9.712,59 mens den bredere Topix stiger 0,46 prosent. Hang Seng i Hong-Kong er ned 0,13 prosent mens CSI 399 i Kina stiger 0,38 prosent. Børsen i Shanghai er opp 0,33 prosent, Kospi-indeksen i Sør-Korea faller 0,81 prosent mens S&P/ASX 200 i Australia er ned 0,81 prosent. NZX 50 på New Zealand stiger 0,24 prosent.India-børsen stiger 0,20 prosent mens Strait Times i Singapore er ned 0,33 prosent.OljeprisenNå omsettes et fant Brent-olje med september-levering for 113,00 dollar, ned 0,20 prosent. Det er 84 cent mindre enn ved børsslutt onsdag. Da gikk et fat Brent-olje for 113,84 dollar.Netfonds Bank tror Oslo Børs vil stige torsdag morgen:- Vi tror Oslo Børs åpner opp 1 prosent i dag, til 398,4 poeng. S&P500 steg 1 prosent etter at Europa stengte onsdag. USA børsene steg kraftig etter at Europa stengte i går, dermed ligger det an til en positiv start her hjemme i dag. I tillegg venter markedet nå at den europeiske sentralbanken vil ta grep etter den siste tids uro. Dagens viktigste nøkkeltall, slik vi ser det, er Jobless Claims tallene fra USA kl 14.30.Dette skjer i dag:Resultatfremleggelser:- Norske Skog: Resultat per 2. kvartal- TGS-Nopec: Resultat per 2. kvartalUtenlandske:- Apache, CF Industries, Deutsche Telekom, Diana Shipping, El Paso, Fluor, GM, Rio Tinto, Telecom Italia, Tidewater, UnileverMakrotall og nyheter:- Norge: AKU-ledighet for mai kl 10:00- Norge: Konjunkturbarometer 2.kv kl 10:00- Tyskland: Industriordre kl 10:00- UK: Rentebeskjed kl 13:00- ØMU: Rentebeskjed kl 13:45, pressekonferanse kl 14:30- USA: Jobless Claims for uke 28 kl 14:30