- En overraskende nedgang

Oslo Børs faller nærmere 2,00 prosent. - Markedet reagerer ned på overraskende non-manufacturing ISM-tall, kommenterer Kjersti Haugland i DnB NOR Markets til HegnarOnline.

Foto: DnB NOR
Politikk

Oslo Børs er i skrivende stund ned 1,93 prosent til 394,59 og det er uten tvil skuffende makrotall fra USA som nok en gang får skylden.- Overrasket markedet- Det var ventet en ørliten oppgang for non-manufacuring ISM, og istedet fikk vi en overraskende nedgang, kommenterer Kjersti Haugland i DnB NOR Markets til HegnarOnline.Hun kan fortelle at indeksen nå er på det laveste siden februar 2010.- Det er helt klart skuffende tall for markedet, sier Haugland.Hun viser til at det tidligere denne uken kom veldig skuffende tall for industri-ISM og at dette er andre ISM-tallet på en uke som skuffer.- Dette er nok en indikasjon på at momentumet i den amerikanske økonomien er svakere nå, sier Haugland til HegnarOnline.ISM ventet opp, falt istedet nedDe amerikanske innkjøpssjefenes forventningsindeks for tjenesteytende sektor (non-manufacturing ISM) falt til 52,7 i juli fra 53,3 måneden før, melder TDN Finans. Det var på forhånd ventet en indeks på 53,5.Industriordre skuffetOgså tall for amerikanske industriordre viste onsdag at ordreinngangen for juli falt tilbake med 0,8 prosent. Det var på forhånd ventet et fall på 0,7 prosent ifølge ReutersADP-tallene moderat oppFerske jobbtall fra ADP Employer Services i USA viste i dag at det i juli ble skapt 114.000 arbeidsplasser i privat sektor. Denne gang var det ventet at man vil se en oppgang i ADP Employment Change på 100.000.- Dette er likevel bare en moderat oppgang, kommenterer Haugland. Som fortsatt er skeptisk til stemningen i det amerikanske arbeidsmarkedet.Wall Street ser rødtRett etter tallslippet kl.16 snudde også pilene på Wall Street ned.Dow Jones faller 0,35 prosent til 11.825,22, mens den teknologitunge Nasdaq er ned 0,36 prosent til 2.659,58.S&P 500 faller 0,40 prosent til 1.248,99.