Flere hundre fornærmede etter terrorbomben

En mengde mennesker som politiet i dag ikke kjenner til, kan ha krav på erstatning fra terrorsiktede Anders Behring Breivik.

Nærings- og handelsminister Trond Giskes kontor i sjette etasje i R4 i Regjeringskvartalet var blant lokalene som ble sterkt ramponert av bombeeksplosjonen fredag 22. juli. Foto: Nærings- og handelsdepartementet / Scanpix . Nærings- og handelsdepartementet
Politikk

Politiet har oversikt over hvem som befant seg på Utøya under skytemassakren, og hvem som ble beskutt da de forsøkte å redde ungdommene. Alle disse vil ha status som fornærmede når saken kommer opp for retten.Men i Oslo er saken langt mer uoversiktlig, skriver VG Nett.Politiet har oversikt over drepte og skadde personer i Oslo, men i tillegg kan en mengde personer som var i gatene og de nærmeste bygningene, ha blitt påført lettere fysiske skader eller være tynget av psykiske ettervirkninger.I henhold til norsk lov kan også disse betraktes som fornærmede i saken, og politiet i Oslo vurderer nå hvor grensa skal trekkes, skriver VG Nett.Ifølge VG Nett kan det være snakk om at flere hundre mennesker i Oslo har krav på bistandsadvokat og erstatning. (©NTB)