FN: Syria henrettet 26 menn på stadion

Syriske sikkerhetsstyrker skal ha henrettet 26 menn med bind for øynene. I tillegg fryktes det at en 13-åring døde i myndighetenes varetekt.

Arkivbilde av utenriksminister Jonas Gahr Støre (t.h.) og Syrias president Bashir al-Assad i Damaskus. Foto: Scanpix Aas, Erlend
Politikk
Det sier FNs menneskerettighetskommissær Navi Pillay under et møte i Sikkerhetsrådet.Hendelsene er bare noen eksempler på volden som er blitt gjennomført i myndighetenes regi de siste månedene.Regimets sikkerhetsstyrker skal ha henrettet de 26 aktivistene på en stadion i Deraa, stedet hvor opprøret mot president Bashar al-Assad begynte i vinter. Ifølge funksjonæren har ofre så unge som 13 år gamle dødd mens de har vært i varetekt.Torsdag kveld norsk tid samlet FNs sikkerhetsråd seg for å diskutere situasjonen i Syria, og nødhjelpskoordinator Valerie Amos orienterte, sammen med Pillay, de 15 medlemslandene om konfliktens utvikling.Sikkerhetsrådet ble informert om at drapstallet siden opprøret brøt ut i mars nå har passert 2.000. (©NTB)