Fortsatt best værutsikter i nord

Troms og Finnmark ligger an til å få det beste været i helgen. I resten av landet fortsetter det variable sommerværet med veksling mellom sol og regn.

Foto: Scanpix
Politikk

Den siste helgen før skolene begynner over det meste av landet er tradisjonelt en stor utfartshelg. På Østlandet kan de som har tenkt seg en helgetur til fjellet eller sjøen regne med å se en god del til solen. Men noen regnbyger slipper de neppe unna. På Vestlandet ser det noe mørkere og våtere ut i helgen.Begrenset nedbør Selv om Meteorologisk institutt varsler regnbyger også i helgen og kommende uke, er det slutt på de voldsomme nedbørsmengdene som deler av Østlandet har hatt den siste uken.- Det blir nedbør, men det ligger ikke noe kraftig lavtrykk og venter. Nedbøren som kommer i helgen blir av mer beskjeden karakter, sier statsmeteorolog Børje Johansson til NTB.- På Østlandet blir det vekslende sommervær, der vi får perioder med sol og regnbyger. Det blir mye bra vær både på Østlandet og i Telemark.