Frp-ordfører fratatt førerkortet etter råkjøring

Ullensaker-ordfører Harald Espeland (Frp) syntes den sivile politibilen kjørte litt sakte og kjørte forbi, 40 kilometer over fartsgrensen. Nå går han til valg uten førerkort.

Foto: Scanpix
Politikk
- Jeg ville fort hjem etter å ha vært på gården min i Stryn. Det var fin vei, og jeg skulle kjøre forbi fire biler i et forbikjøringsfelt, fordi farten var litt lav, sier Harald Espelund (62), bonde og ordfører i Ullensaker kommune, til Romerikes Blad.Det ordføreren ikke visste, var at den ene bilen var en sivil politibil. Patruljen la seg etter Espelands bil og målte farten til 121 kilometer i timen i 80-sonen.Dermed ble ordføreren fratatt førerkortet for fem måneder og fikk en bot på 10.000 kroner. Denne godtok han på stedet. Ifølge ordføreren selv pleier han ikke å råkjøre.- Jeg har for vane å følge lover og regler, og fartsgrensene følger jeg i 99 prosent av tilfellene jeg kjører, sier han til Romerikes Blad.Fartsovertredelsen skjedde på E6 sør for Hamar 30. april i år. Espeland har nå søkt Hedmark politidistrikt om å få førerkortet tilbake, omtrent én måned før beslagstiden utløper. Begrunnelsen skal være at han trenger å kjøre bil i forbindelse med arbeidet på gården sin.Politiet opplyser til Romerikes Blad at det ikke er uvanlig at folk søker om å få førerkortet sitt tilbake før tiden, men at det er uvanlig at de får medhold.