Frykter mer vold under ramadan i Syria

Norges ambassadør i Syria ser for seg flere demonstrasjoner etter kveldsbønnen under ramadan, og eksperter venter at fastemåneden vil føre med seg flere voldshendelser.

OSLO 20071012: Rundt 5000 mennesker var fredag ventet å besøke Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat moskeen i Oslo, i forbindelse med feiringen av høytiden id al-fitr som markerer avslutningen av fastemåneden Ramadan.Foto: Heiko Junge / SCANPIX . Junge, Heiko
Politikk

- Angrepene mot sivilbefolkningen er helt forferdelige. Det at det skjer under ramadan, som skal være en rolig og ettertenksom tid, gjør det enda mer alvorlig, sier Norges ambassadør til Damaskus, Rolf Willy Hansen, til NTB.Han tror det vil bli et mønster under den muslimske høytiden at aktivistene samles i gatene etter kveldsbønnen, det vil si ved 21-tiden på kvelden.- Det så vi tilløp til allerede mandag kveld, og også her i Damaskus ble det holdt demonstrasjoner der folk viste solidaritet med Hama, forteller Hansen etter helgens voldelige militæraksjoner.TautrekkingFNs sikkerhetsråd skulle tirsdag møtes for andre dag på rad for å diskutere Syria. Men diplomater spår at vestlige land neppe får gjennomslag for kravet om en bindende resolusjon.Det er volden mot demonstranter i byen Hama denne helgen som er foranledningen til hastemøtene. Byen ble søndag stormet av sikkerhetsstyrkene, og noen av de verste voldshandlingene siden opprøret mot president Bashar al-Assad startet utspilte seg.