Gaddafi hevder islamister har skiftet side

Saif al-Islam Gaddafi, sønnen til Libyas leder Muammar Gaddafi, hevder familien har sluttet en pakt med væpnede islamister i landet.

Foto: Scanpix
Politikk

Sammen skal regimet i Tripoli og de væpnede islamistene bekjempe den sekulære opposisjonen, sier Saif al-Islam i et intervju med The New York Times.- Liberalerne vil flykte eller dø. Vi vil gjøre det sammen, sier han.I intervjuet forteller Saif al-Islam om samtaler med Ali Sallabi, en ledende islamist i de østlige delene av Libya som i dag er kontrollert av opprørere.Sallabi bekrefter overfor The New York Times at han har deltatt i slike samtaler, men benekter at han har skiftet side og gått over til å støtte Gaddafi.Usikker situasjonSaif al-Islam kan ha kommet med sine uttalelser for å utnytte den usikkerheten som er oppstått i opprørsbevegelsen etter drapet på opprørshærens leder, general Abdel Fattah Younes, i forrige uke, spekulerer nyhetsbyrået AFP.Ryktene har svirret om splittelse innad i opprørsbevegelsen etter drapet, og ifølge The New York Times har enkelte kilder også hevdet at generalen ble drept av islamister, muligens som hevn for at han lot fengsle og torturere islamister mens han var innenriksminister i Gaddafis regjering.Abdel Fattah Younes hoppet tidligere i år av fra Gaddafis regime og gikk over til opprørsbevegelsen i øst.Omstendighetene rundt drapet på ham er uklare, men opprørsledelsen i Benghazi hevder selv at han ble drept av en væpnet gruppe som har vært alliert med opprørerne. Gjerningsmennene skal være pågrepet.