Gaddafi lover å kjempe til døden

Etter å ha vært som sunket i jorda i flere dager har Muammar Gaddafi gitt lyd fra seg. I en sending på en lokal radiostasjon lover han å kjempe til døden eller seire over NATO.

Muammar Gaddafi. Foto: Scanpix
Politikk

Gaddafi sier han har trukket seg tilbake fra sitt hovedkvarter Bab al-Azizya, og at det var tale om en taktisk tilbaketrekning etter at komplekset var jevnet med jorda av 64 NATO-angrep.Radiosendingen ble videresendt av TV-kanalen Al-Orouba i samarbeid med Al Rai-TV natt til onsdag.En talsmann for Gaddafis regjering truer i en telefonsamtale med Al-Orouba med å gjøre Libya til vulkaner, lava og ild. Han gjør det klart at Gaddafis regjering kan motstå opprørerne i måneder eller år.Etter at opprørerne inntok Bab al-Aziziyah, har det vært et mysterium hvor Gaddafi var blitt av. Verken han, sønnen Saif eller andre av hans nærmeste rådgivere ble funnet i komplekset. (©NTB)