Huset ligger inne på det store, inngjerdede området som utgjør Gaddafis hovedkvarter Bab al-Azizya i Tripoli.Det er den libyske opprørsbevegelsen selv som melder dette på sine nettsider, men opplysningen er ikke bekreftet av uavhengige kilder.Opprørsstyrkene klarte å sprenge seg vei inn gjennom en av portene og strømmet så inn på det strengt bevoktede området mens de jublet og skjøt i luften for å feire.En Reuters-reporter på stedet sier at Gaddafi-lojale styrker først forsøkte å forsvare det strengt bevoktede hovedkvarteret, men at det virket som om de ga opp motstanden raskt.Det er ikke kjent om Gaddafi befinner seg inne i hovedkvarteret, men ryktene går om at han har forskanset seg i en underjordisk bunker der.Samtidig opplyser den russiske sjakkmesteren Kirsan Iljumizjinov, som besøkte den sjakkinteresserte Gaddafi i juni, at han hadde snakket med den libyske lederen på telefon tirsdag. Ifølge Iljumizjinov sa Gaddafi da at han var i Tripoli, og at han ikke hadde planer om å forlate byen.